Puolukka-valkosuklaajuustokakku

img_6169img_6171img_6065img_6069img_6132img_6156img_6056img_6052

Tähän juustokakkuun reseptin olen löytänyt täältä. (Pienenpieniä muutoksia olen tehnyt.) Tässä kakussa marjat voi korvata mielestäni lähes millä tahansa kirpeillä marjoilla, sillä makea valkosuklaa tasapainoittaa mainiosti kakkua. Eikä tarvitse pelätä liikakirpeyttä, sillä kerma ja sokeri pitävät huolen siitä, että ero makujen välillä ei ole liian jyrkkä. Olen tehnyt tätä kakkua myös vadelmien kanssa, mutta vadelmat ovat omaan makuun liian ”laimeita” valkosuklaan rinnalle tässä kakussa. Kerrokset voi tosiaankin tehdä kummin päin tahansa vuokaan, mutta, jos haluat kakun näyttävän hyvältä vielä parinkin päivän päästä, suosittelen tekemään kerrokset juurikin tässä järjestyksessä, eli marjainen kerros alle. Marjakerros päällä saattaa alkaa tummumaan reunoista herkästi, toisin kuin tuo valkosuklaakerros. 

Pohja:

 • 200g digestive keksejä
 • 100g voisulaa

Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm(voi olla pienempikin) irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit hienoksi ja lisää voisula. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin.
Puolukkatäyte:

 • 300g puolukoita (voi olla jäisiäkin)
 • 1dl sokeria
 • 4 liivatelehteä
 • 125g maitorahkaa
 • 200g maustamatonta tuorejuustoa
 • 2dl kermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Laita puolukat kattilaan ja lisää sokeri. Kihauta niin, että sokeri on liuennut puolukoihin. Paseeraa seos siivilän läpi toiseen kulhoon. Anna jäähtyä hiukan.

Sekoita maitorahka ja tuorejuusto sähkövatkaimella yhteen huolellisesti. (Kannattaa yrittää vaikka nuolijalla ottaa pohjan kautta tuorejuustoa ja lisätä se uudestaan ”kiertoon”, jotta seos olisi mahdollisimman tasaista, eikä loppuseoksen kaatamisvaiheessa tule inhottavia valkoisia tuorejuustoyllätyksiä.)

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Ota puolukkaseoksesta kaksi ruokalusikallista ja laita mikroon, niin että seos kiehuu. Rutista liivatelehdistä vesi pois ja laita liivatteet kiehuvaan puolukkaseokseen. Sekoita ja lisää sitten jäljelle jääneeseen puolukkasatsiin. Kaada liivate-puolukkaseos maitorahka-tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin.

Valkosuklaatäyte:

 • 200g valkosuklaata
 • 3 liivatetta
 • 125g maitorahkaa
 • 200g maustamatonta tuorejuustoa
 • 2dl kermaa
 • 1dl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen.

Sulata valkosuklaa.

Sekoita rahka ja tuorejuusto yhteen huolellisesti.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Purista lionneista liivatteista vesi pois ja lisää kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos sekoittaen tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada vuokaan marjakerroksen päälle. Suosittelen kaatamaan varovasti tai esimerkiksi lusikalla nostaen, jotta alempi kerros pysyy kuosissaan. Toki jos haluat olla supervarma, voit aloittaa valkosuklaakerroksen tekemisen vaikkapa tunnin tai kahden päästä siitä, kun sait marjakerroksen hyytymään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s