Verona, Italia part 1

Ciao!

Lähdettiin Bethin kanssa Veronaan sunnuntaina 15.1.2017. Mä heräsin jo klo 5.15 ja lähdin kävelemään Leccon keskustaan. Menin junalla Monzaan, jossa tapasin Bethin ja sen jälkeen mentiin yhdessä junalla Milanoon. Ostettiin kaikki päivän junaliput valmiiksi etukäteen Monzassa. Milanossa on useita (en tiedä kuinka monta, mutta ainakin kaksi :D) juna-asemia ja meidän jatkojuna Veronaan lähti Milanon keskustan juna-asemalta. Kuitenkin juna Monzasta Milanoon ei mennyt keskustaan saakka, joten jouduttiin jäämään toisella juna-asemalla pois. Meidän piti siis mennä metrolla Milanon keskustaan. Ymmärrys oli kyllä vähän vähissä, kun aikaa vaihtoon oli vain 15 minuuttia ja siinä ajassa siis piti metrolla mennä sinne Milanon keskustan juna-asemalle ja hypätä junaan. Onneksi saatiin apua italialaiselta tytöltä, joka juoksutti meidät läpi suuren juna-aseman metroasemalle. Loppujen lopuksi istuttiin junassa kohti Veronaa. Mulla on kyllä tunne, että istuttiin junassa, joka ei ollut se juna, missä lipuillamme olisi pitänyt istua, mutta oltiin niin onnellisia Bethin kanssa, kun päästiin junaan, joka lähti lähes samantien. Muuten oltaisiin menetetty aikaa ja Veronassa oleskelu olisi jäänyt lyhyeksi.

Kun saavuttiin Veronan keskusaukiolle, näky oli aivan huikea. Iso aukio ja siellä oli myös vanha amfiteatteri! Sääkin oli aivan upea. Meillä ei ollut mitään suunnitelmaa tehtynä Veronaan mentäessä (lukuun ottamatta Romeo ja Julia -parvekkeen näkemistä), vaan käveltiin ja hämmästeltiin paikkoja ja luettiin opasteita.

Kun saavuttiin kaupunkiin noin klo 12, ihmisiä ei ollut sankoin joukoin ja löydettiin helposti meille istumapaikka ulkoa, kun mentiin kahvittelemaan. Uskon, että se ei olisi ollut niin helppoa enää iltapäivällä, sillä väki lisääntyi.

Verona oli aivan upea kaupunki! Suosittelen kyllä lämpimästi, jos vähääkään kiinnostaa. Kaupunki on täynnä upeaa ja kaunista arkkitehtuuria, vanhoja rakennuksia ja ainutlaatuista tunnelmaa. Kaupunki oli mielettömän huikea ja Bethin kanssa kerettiin näkemään paljon kuuden tunnin aikana, jotka kupungissa vietimme.

img_9131img_9128img_9127img_9142Kun saavuttiin Veronan keskustaan, päätettiin istahtaa keskustaan ulos kahville. Auringonpaiste oli todella lämmin, joten istuminen ulkona oli ihanaa. img_9152img_9150Beth tilasi appelsiinimehua ja briochen ja mä otin cappuccinon ja pikkuleipiä. ♥img_9172img_9160img_9166img_9190Verona oli iso kaupunki ja kadut aivan mielettömän tunnelmallisia ja upeita. Lisäksi erilaisia puoteja ja kauppoja oli runsaasti. Me ei kuitenkaan menty Veronaan ostoksille, vaan haluttiin mennä katsomaan nimenomaan kaupunkia, sen tunnelmaa ja nähtävyyksiä. Täällä Italiassa on kiva keskittyä juurikin elämysten keräämiseen shoppailun sijaan. 🙂 Ja se olikin mun suunnitelma jo ennen lähtöä.img_9183img_9237Italiassa näkee paljon tällaisia kukin koristeltuja parvekkeita, jotka ovat toinen toistaan upeampia…img_9244img_9231img_9218Muiskis! No eihän tätä nyt voinut missata Veronassa ollessa! Mulla ei ollut mitään odotuksia tätä paikkaa kohtaan, mutta oli kyllä todella mukava käydä tässä tunnetussa nähtävyyspaikassa! Tää on siis myös keskustassa, joten ei tarvitse etsimällä etsiä ja opasteet (ja ihmiset) auttavat tarvittaessa. 🙂img_9199img_9202Tämä kuva myös Romeo ja Julia -nähtävyyspaikalta. Tuossa on siis purkkaa…img_9222Pienessä puodissa parvekkeen lähellä oli taitavia työntekijöitä, jotka tekivät nimilappuja ompelukoneella. Puodista oli mahdollisuus ostaa jokin tavara ja saada siihen tämä nimilappu kiinni.img_9220

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s