Pääsiänen 2017 Toscanassa

IMG_3508Tänä vuonna mulla oli erityisen erityinen ja erilainen pääsiäinen, sillä olin Toscanassa neljä päivää! Reissu oli mieleenpainuva jo senkin takia, että kaikki me kolme (Mary, Beth ja minä) olimme sitä mieltä, että kokonaisuutena Toscanassa vietetty aika ja koetut kokemukset olivat oikein nappivalintoja. Tulen tekemään useita postauksia keskittyen eri päiviin ja tapahtumiin. Tässä yritän tehdä pienen tiivistelmän päivistä ja itse postauksissa annan enemmän ajatuksia kustakin paikasta. 🙂

Lähdettiin reissuun aikaisin perjantai-aamuna, mutta otin junan Leccosta Monzaan jo torstai-iltana, sillä nukuttiin Bethin luona yötä. Aamulla kuitenkin otettiin Bethin auto alle ja lähdettiin ajamaan kohti Pisaa. Pisa-tornin nähtyämme ja kaupungissa vähän aikaa pyörittyämme lähdettiin ajamaan kohti Luccaa, joka oli noin puolentunnin ajomatkan päässä pienestä majoituspaikastamme Borgo a Mozzanosta. Lucca oli oikein sievä ja kompakti kaupunki ilta-auringonpaisteessa.

Perjantai illalla saavuttiin meidän idylliseen majoituspaikkaamme pientä kapeaa tietä pitkin ylös vuorta pitkin. Näkymät majoituspaikastamme oli huikeat ja aamuisin oli ihana kuunnella lintujen äänekästä liverrystä. IMG_3151

Lauantaina päätettiin mennä tutustumaan Firenzeen, sillä illalla säätiedotusta katsoessamme totesimme, että pilvisempi päivä on kiva viettää kaupungissa ja aurinkoisempi päivä taas Sienan upeilla kukkuloilla. Oli oikein hyvä ratkaisu. 🙂 Firenzeen otettiin juna Borgo a Mozzanosta. Vaihto toiseen junaan tehtiin Luccassa. Firenze nähtiin mielestäni tosi laajalta alueelta, mikä auttoi muodostamaan kokonaiskuvaa kaupungista. Firenzestä illalla otettiin jälleen juna ja jäätiin Luccaan syömään, jonka jälkeen mentiin takaisin majapaikkaamme.IMG_3030

Sunnuntaina suunnattiin Sienaan autolla. Siena kaupunkina oli erityisen vaikuttava ja vanha tunnelma oikein huokui rakennuksista. Keskustasta lähdettiin ajamaan suunnilleen puoli neljän aikoihin Val d’Orciaan, jonne ajaminen oli jo itsessään elämys kauniine Toscana-kukkuloineen… ♥♥ Pysäytettiin auto kukkuloiden lähettyville ja käveltiin upeissa maisemissa! Käytän sanaa ”upea” varmaan joka postauksessa, mutta se nyt vaan tulee aina ensimmäisenä mieleen, kun pitää kuvailla näitä Italian kaupunkeja… 😀IMG_3399

Maanantaina taas mentiin rannikolle Vada-nimiselle rannalle käristämään itseämme… Ranta täyttyi pikkuhiljaa ja olin yllättynyt, miten paljon auringonottajia uikkareissa loppujen lopuksi olikin! Matka Monzaan kestikin loppujen lopuksi kuusi tuntia neljän tunnin sijaan ruuhkien vuoksi, huhhuh! 😀 IMG_3590

Tosi monipuolinen reissu siis kokonaisuudessaan. Nähtiin Toscanan pääkaupunki Firenze, mutta myös toscanalaiset kukkulat ja historiaa huokuva Siena. Rannikolla oli eritysen kirkasta vettä ja oli mahtavaa nähdä myös Lucca ja Pisan kalteva torni. Majoituspaikkamme Borgo a Mozzanossa antoi meille lisää mahdollisuuksia nähdä maisemia vielä syvemmällä Toscanan seuduilla. Ylipäätänsä ajaminen autolla mahdollisti sellaisten maisemien näkemisen, jotka olisivat saattaneet jäädä muuten näkemättä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s