Sunset in Grotta di Byron, Portovenere

IMG_9991IMG_0016IMG_0018IMG_9983IMG_0004IMG_9986IMG_0001IMG_0032IMG_0029

Portovenere on aivan ihastuttava kaupunki aivan Cinque Terren kaupunkien alapuolella. Sieltä löytyy kaikki tarvittava lyhyelle lomalle ja sijainti on tosi kaunis. Saavuin siis Portovenereen lauantaina ja lähdin heti kiertämään ja katselemaan. Vietinkin sitten koko päivän ja illan pienellä alueella, sillä koin sen erittäin riittäväksi. Portoveneressä on upea Saint Peterin -kirkko ja aivan vieressä myös San Lorenzon kirkko.

Kahviloita ja ravintoloita löytyy paljon (niinkuin kaikkialla Italiassa, hah). Portovenerestä pääsee helposti veneellä Cinque Terren kaupunkeihin tai vaihtoehtoisesti voi ottaa bussin/ veneen La Speziaan ja lähteä kiertämään Cinque Terren kaupunkeja junalla (nopeaa ja junat kulkee usein).

Itse kävin kahdessa Cinque Terren kaupungissa: Manarolassa ja Riomaggioressa. Olihan ne nättejä, mutta omaan makuun vähän täyden tuntuisia ihmispaljouden vuoksi. Olen tosi iloinen, että päätin sunnuntaina ottaa junan näihin kahteen kaupunkiin, mutta sunnuntain jälkeen olin vielä tyytyväisempi, että päätin viettää koko lauantain ainoastaan Portoveneressä, sillä siellä viihdyin valtavan hyvin! Tilaa oli paljon ja maisemat ihan huikeat. Kuvauspaikkoja löytyi aivan jäätävästi ja välillä ihmettelin ihan oikeasti ihmisliikenteen vähyyttä, kun aivan keskustan tuntumassa olevilla poluillakaan ei pahemmin vastaantulijoita näkynyt.

Portovenereä suosittelenkin lämpimästi esimerkiksi päiväretkikohteeksi henkilöille, jotka haluavat nautiskella ja joille mahdollisimman monen nähtävyyden/ paikan näkeminen ei ole ykkösprioriteetti. Omasta mielestäni päihitti näkemäni Cinque Terren kaksi eteläisintä kaupunkia, sillä tunnelma Portoveneressä oli enemmän seesteinen ja pysähtyneempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s