Montserrat-vuori, Barcelona, Espanja

IMG_1821IMG_1810IMG_1578IMG_1795IMG_1547IMG_1555IMG_1822IMG_1804IMG_1625IMG_1627IMG_1727IMG_1724IMG_1730IMG_1734IMG_1749

Montserrat-vuori on käymisen arvoinen paikka, jos on kiinnostusta lähteä Barcelonan keskustan ulkopuolelle kurkkimaan. Otettiin metro Espanya-asemalle, ja sieltä noin tunnin juna Montserrat-vuorelle. Jäätiin pois pysäkillä Aeri de Montserrat, josta lähti tuo keltainen hissi ylös vuorelle. Seuraavalla pysäkillä olisimme voineet mennä junalla ylös vuorelle, mutta olihan tuo nyt mahtava kokemus tuo keltainen nappula ja sieltä mahtavien maisemien avautuminen eri näkövinkkelistä.

Espanya-asemalta ostettiin menopaluu-liput vuorelle ja takaisin. Minulle aikuisena hintaa lipulle tuli 21 euroa ja hilut päälle. Siskoni 15-vuotiaana matkusti lasten lipulla noin 16 eurolla. Näillä lipuilla saimme siis junamatkat ja hissimatkat. Lippua ostaessa kannattaa huomioida päätepysäkin valitseminen. Hissikuljetus vuorelle ja junakuljetus (”vuorijuna”) vuorelle ovat eri pysäkeillä junareitin varrella.

Tästä pääsee sivustolle, jossa on selkeät (englanniksi) ohjeet vuorelle pääsyyn.

Ylhäällä avautui kokonainen uusi maailma. Tuntui kuin olisi pieneen kylään saapunut. Kauppoja, kahviloita, kojuja, luontoa, ihmisiä… Käveltiin myös hieman ylöspäin ja otettiin satumaisen vihreitä metsäpolkuja. Saatiin olla rauhassa luonnonhelmassa kuitenkin vipinän keskittyessä vain muutaman kymmenen metrin päähän alemmaksi.

Suosittelen!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s